luni, 10 octombrie 2011

Draga mea din oglindă,




Cu gândul că vei da de aceste rânduri, peste ani de zile şi de experienţe, într-o dimineaţă ploioasă, în care îţi vei căuta cerceii printre butoni bărbăteşti şi suzete “retrase din activitate”, îţi redactez această scrisoare ca să-ţi aduci aminte că toate visele pornesc din tinereţe.
Dă la o parte firele albe şi zâmbetul matur, dă la o parte anii de muncă şi ambiţie, dă la o parte greutăţile în faţa cărora stai dreaptă şi hotărâtă, şi o vei afla pe fata care îţi scrie, o tânără de 22 de ani care visează la tine cu admiraţie şi pasiune, visează să te creeze cu demnitate şi respect, dar care încă nu s-a lovit de primul obstacol în calea dorinţei ei.
Şi această nou-devenită femeie îşi doreşte să pună o amprentă vizibilă în presa românească, să creeze lumi mai bune dintr-un condei şi să-şi ajute sieşi precum şi altora. Oare râzi tu acum de inocenţa mea? Nu mai râde, ştiu că o parte a rezistat şi-n tine. Dacă aş putea să-ţi cer sfatul, aş face-o, cu siguranţă. Dar noi nu suntem cu totul diferite, pentru că oamenii nu se schimbă, ei devin şi mai mult aceiaşi. Aşa că ştiu că o parte din tine mi-ar spune să-mi urmez visul, chiar dacă te amuzi acum cu scrisoarea mea dintr-un cabinet de politician.
Oare-ţi strângi copiii în braţe în timp ce-mi citeşti mesajul? Oare bărbatul pe care îl aştepţi diseară e brunet şi masculin, aşa cum îl vedeam eu? Tot ce pot să îţi promit este că nu te voi face de ruşine, n-o să ai în mine un trecut de care să te ascunzi. Pentru că de la mine a început dorinţa de fidelitate faţă de propria persoană şi sunt convinsă că asta a rămas şi principiul tău.
Dacă eu am vreun sfat să-ţi dau? Primeşte-l ca de la o tânără ce înţelege viaţa mai relaxat decât o priveşti tu, acum, cu atâtea responsabilităţi. Aminteşte-ţi că doreai să ţi se respecte libertatea chiar şi atunci când făceai un pas greşit. Ţii minte că ai considerat drept că fiecare să-şi trăiască viaţa pentru el mai întâi? Aşa să faci în continuare, să îţi laşi copiii să zboare în ritmul lor, să te iubeşti pe tine prima înainte să-i dăruieşti viaţa ta altuia şi să ştii că poţi începe mereu de la zero, chiar dacă nu mai ai 22 de ani. Crede-mă, doar încă sunt o parte din tine.
Cu grijă şi prietenie,
A ta conştiinţă tânără


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu