miercuri, 4 iunie 2014

Visul unei nopţi de divă @ DigitalDivas 2014


Nu ştiu dacă bărbaţii chiar îşi spun asta, dar e vorba care circulă printre posesorii de cojones: „Nu încerca să înţelegi femeile, ele se înţeleg una pe cealaltă şi se urăsc!” Şi cu reprezentarea grafică a acestui gând, vă invit să păşiţi la evenimentul unde tocurile şi sutienele ocupă 95% din spaţiul alocat. 

Şi nu vă lăsaţi păcăliţi de covridogi, tot femeile îi poseda şi pe aia.

Digital Divas 2014. Acesta este evenimentul cu pricina, unde nici ploaia nu a şters culorile de pe cupcakes, nici îngheţată LaStrada nu a clintit îndârjirea cu care fetele şi-au supt burţile lângă spiderele DigitalDivas, Intel, Cabina de Selfie sau CupcakesPhilosophy. Vorba Alinei Gavrilă Bortun, în acea zi, toate eram în stare să bem doar apă cu lămâie. Dar dincolo de superficialitatea uşor studiată şi cochetăria exacerbată de concurenţă, a fi diva, sau cel puţin una digitală, a însemnat ieri să asculţi nişte speakeri de excepţie, printre care Loredana, Alina Gavrilă Bortun sau Dana Sota.

Conferinţa a început, evident, cu momentul sponsorului, Avon, însă a depăşit în scurt timp scepticismul şi a pătruns în corazonuri printr-o reinterpretare a horei de la Căpâlna, în varianta divo-cosmetica. Pentru detalii, aruncaţi un ochi peste https://www.youtube.com/watch?v=mZshT5sHOiI.


Şi în acelaşi spirit, au urcat pe scenă şi-au vorbit fără jenă Maurice Munteanu (cu a lui „golaneala zilei”), Andreea Badala care a făcut mai clară că niciodată asocierea dintre sensul cuvântului „Murmur” şi lenjeria ei budoir-like sau Răzvan Crişan, un simpatic necunoscut care a dat startul unei probe de încredere, folosind un ciocan. Şi în caz ce se simţea nevoie de un endorsement cu şi mai mulţi GRPs la activ, iată că pe seara totul s-a transformat într-un vedetlac. Adela Popescu, solistul de la Vunk, Jojo sau Dana Rogoz au adus evenimentului un plus de „divinitate”, în rochii superbe şi machiaje migăloase. Nu de alta, dar conferinţa a fost înlocuită de decernarea premiilor #DigitalDivas14.
Am avut plăcerea de a o întâlni pe o fostă colega de facultate, întotdeauna radiantă, dar azi mai strălucitoare ca niciodată, Luiza Burhai, astăzi un reper în domeniul frumuseţii şi un blogger demn de toată încrederea, cu al ei tinytouchups.com. Şi nu, nu am menţionat-o doar pentru că ne-am promis reciproc o colaborare. Ci pentru că a câştigat premiul pentru Beauty Blog pe meritate. Postarea mea preferată a ei? http://www.tinytouchups.com/pop-art-makeup-tutorial-10377/. Poate pentru că îl ador pe Roy Lichtenstein.

Şi dacă e ceva ce-mi place mai mult decât lume frumos îmbrăcată îngrămădita printre luminiţe, la lăsarea serii, este feelingul de a fi ieşit din rutina zilei şi de a fi (re) descoperit energia caldă din oameni, povesti demne de conferinţe TED, persoane precum Simona Mocanu sau Gabriela Deleanu, care la prima revărsare a cutiei de Pepsi, m-au şi luat sub aripa lor protectoare, ambiţie tipic feminină cu ghiare şi decolteu, şi, la fel de important, plăcerea de a face ce-mi place, adică de a face parte din lumea asta psihedelica a erei digitale, în toate formele ei.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu